Egzibicija: Tošić - Mateša

Na temeljima TSC Donji Velemerić-Korana po završetku Ljetne škole stolnog tenisa odigrat će se atraktivni egzibicijski stolnoteniski meč između Roka Tošića i Luke Mateše.

ROKO TOŠIĆ

roko-tosic-slika

Roko Tošić rođen je 14.7.1979. u Zagrebu i prve udarce za stolnoteniskim stolom odigrao je s 9 godina u Rudešu kod Dubravka Škorića. Bio je juniorski prvak Europe u parovima, pobjednik Mediteranskih omladinskih igara i viceprvak brojnih europskih turnira. Za seniorsku reprezentaciju zaigrao je 1996. na Europskom prvenstvu u Bratislavi, 2000. godine osvojio je broncu u paru na Europskom prvenstvu u Bremenu, a najuspješniji bio je na ekipnom Europskom prvenstvu gdje je s reprezentacijom Hrvatske osvojio srebro. Na svjetskoj rang listi uspio se popesti na vrlo visoko 68. mjesto u travnju 2002. godine. U svojoj bogatoj karijeri branio je boje klubova iz Hrvatske, Italije, Francuske i Njemačke gdje igra i danas. Od ožujka 2020. godine predsjednik je STK Marathona Zagreb.

LUKA MATEŠA

Luka-mateša-slika

Luka Mateša rođen je 9.2.1999. godine u Podvožiću, Barilović, a ljubav prema ovom sportu pojavila se u 2. razredu osnovne škole. Prve loptice započeo je prebacivati preko mrežice u STK Aquaestilu Duga Resa kod trenera Juraja Vugrinca i Juraja Živčića. Najznačajniji uspjesi su mu 4. mjesto hrvatske juiorske rang liste, bronca u parovima na državnom prvenstvu, nastupi na međunarodnim turnirima za U21 reprezentaciju te odigrane dvije sezone na najvišoj seniorskoj ligaškoj razini, HEP Superligi, za ekipu STK Požege. Još je nastupao za STK Aquaestil Duga Resa, STK Bajer Fužine, STK Srdoči Rijeka te GSTK Zagreb.